Zásady krmení slepic

Zásady krmení slepic

Krmení slepic je klíčovým faktorem pro jejich zdraví, výkon a produkci vajec. Správné krmení zajišťuje, že slepice dostávají vyváženou stravu, která obsahuje všechny nezbytné živiny. Zde jsou některé zásady, které by měly být zohledněny při krmení slepic.

Kvalitní krmivo

Kvalita krmiva je základním kamenem správného krmení slepic. Krmivo by mělo obsahovat vyvážený poměr živin, jako jsou bílkoviny, sacharidy, tuky, vitaminy a minerály, které jsou nezbytné pro zdravý růst, vývoj a produkci vajec. Krmivo by mělo být vyrobeno z kvalitních surovin a mělo by být vhodné pro specifické fáze života slepic, jako jsou slepice v námluvách, snášce nebo mimo snášku.

Přiměřené množství krmiva

Slepice by měly dostávat přiměřené množství krmiva, které odpovídá jejich energetickým potřebám. Přebytek nebo nedostatek krmiva může mít negativní dopad na zdraví a výkon slepic. Správné množství krmiva je závislé na věku, fázi života, hmotnosti a produkčním výkonu slepic, a mělo by být pravidelně upravováno podle jejich potřeb.

Dostupnost vody

Dostupnost čisté pitné vody je nezbytná pro správné krmení slepic. Slepice jsou velké spotřebitelky vody, kterou potřebují pro hydrataci, termoregulaci, rozpouštění a transport živin v těle a další důležité procesy. Slepice by měly mít neustálý přístup k čisté vodě ve volně dostupných nádobách, a voda by měla být pravidelně obnovována.

Co doporučíme

z našich krmiv doporučujeme krmiva N2 Opti ve formě sypké nebo granulované. V krmivu pro nosnice například používáme přírodní přípravek proti výskytu čmelíků.